tisdag 28 december 2010

Våga prata om det ...

... må vara ett lovvärt initiativ. Men twitterkampanjen belyser även en helt annan sida än dess upphovskvinnor avsett. I realiteten blir ju Våga prata snarare en kampanj för tystnad. För att tysta kritiken mot det svenska systemet. Det belyser en svensk självgodhet som inte tycks förstå att landet endast är en bricka i ett mycket större spel. Kampanjen lyckas även med bedriften att flytta bort fokus från det politiska skumrasspelet kring WikiLäckorna och Assangeaffären mitt i ett skede som satt Sverige i ett allt annat än hedrande ljus (värdigt IB-affärernas 1970-tal). Det finns en farsartad ironi i att tidningskrönikörer nu menar att de sociala medierna äntligen har gjort rätt för sin existens. Fast själva ser de nog inte ironin.

Kampanjen visar på ett Sverige som genom en radikal feministisk ideologi blivit mentalt isolerat från omvärlden. Något som man betraktar med häpnad i andra länder.

Mina vänner i Tyskland har till exempel frågat mig;

HUR kan det komma sig att SAMTIDIGT som WikiLeaks släpper material som visar på många allvarliga oriktigheter i världspolitiken så utfärdar SVENSKA ÅKLAGARE arresteringsorder mot WikiLeaks grundare Julian Assange baserat på synligen lösa våldtäktsanklagelser, och HUR kan det komma sig att samtidigt som Julian Assange menar sig ha blivit utsatt för en SEXKOMPLOTT med SVENSKA POLITIKER OCH SVENSKT RÄTTSVÄSENDE som medkonspiratörer så VÄLJER SVENSK MEDIA istället att lägga allt sitt fokus på en TWITTERKAMPANJ OM SEXUELLA ÖVERGREPP baserad på just dessa lösa våldtäktsanklagelser mot JULIAN ASSANGE?

Jag har inga andra svar än att det måste röra sig om en avledningsmanöver eller ren naivitet. Sex sells, unga utsatta tjejer säljer och våldtäktsanklagelser är ett effektivt nedsmutsningsvapen vars märken inte går att tvätta bort. Särskilt i ett Sverige där "män är djur"!

Man vill inte ta debatten om det svenska medlöperi som diskuteras så livligt just överallt annars än just i Sverige.

Sex är onekligen ett effektivt sätt att tysta debatten. Våldtäkter och sexuella övergrepp är, som twitterkampanjens grundare har konstaterat, ämnen som är svåra att diskutera på ett balanserat sätt. I Sveriges statsfeministiska klimat har ämnet blivit så hett att debattörer knappt vågar ta i det med tång av rädsla för att bränna sig på skärselden. Det är lätt att avfärda skeptikerna som manschauvinistiska svin vilka rättfärdigar våldtäkter och övergrepp. Det är svårt att behålla fokus på grundfrågan då unga tjejer kommer fram och berättar om fruktansvärda upplevelser som de har varit med om.

Jag vill dock i denna uppblossade hetta passa på att påminna folk om grundproblematiken: Det är inte Assange utan det svenska politiska och juridiska systemet som prövas genom denna affär. Alla lovvärda eller icke lovvärda iniativ till trots!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar