tisdag 18 januari 2011

Journalistklubbens jämställdhetsombud ...

... Helena Gissen och Andreas Bjuner på Bonnierägda TV4 lämnar sina uppdrag i protest mot att systerbolaget och betalkanalen Canal Plus fortsätter att sända porrfilm. Man häpnar. Är vi tillbaka på 1990-talet då porrfilmer och strippklubbar gavs skulden för alla världens problem, från svälten i Etiopien till kriget i Irak? Har jämställdhetsombuden inte kommit längre än så i sin omvärldsanalys? Är inte TV-porrfaran för övrigt att jämföra med videovåldet och dansbaneländet, en forntida chimär för moralistiskt lättpåverkade individer? Hört talas om Internetporr någon? Världen till jämställdhetsombuden - VAKNA FÖR FAN!

Vad tusan har pornografi för övrigt med jämställdhet att göra, eller vice versa? Kom inte släpande med objektifiering av kvinnor. Även kvinnor uppskattar att titta på porr. De flesta kvinnor som jag känner tycker dessutom om att se på nakna män. Jämställdhetsombuden borde krama sönder porrindustrin istället för att spotta på den; Säg en annan bransch där kvinnor inte enbart har samma lön som sina manliga motsvarigheter utan till och med högre. Det är en yrkeskategori där könskvotering är fullständigt överflödigt. Nej, det handlar inte om jämställdhet. Det handlar om nymoralism baserad på luddiga genusteorier av kristet angloamerikanskt radikalfeminstiskt snitt.

Fast om TV4 nu hade sådana nymoralister till jämställdhetsombud förstår jag plötsligt varför kanalen slutat visa mjukerotikserien Emanuelle och den där serien Erotik i sommarnatten som gick för en herrans massa år sen. För att inte tala om det där nyårsprogrammet från franska varietéshowen Crazy Horse som jag i min fåfänga satt och väntade på att få återse nyårsdag efter nyårsdag under många påföljande år.

Ack ja. Det är ändå tur att vi har Internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar