torsdag 13 mars 2014

Sånt vill vi inte ha här...

Sverige är ett mycket rent och fint land. Det är faktiskt så himla fint. Alla sitter under hägg och syren och dricker morgonkaffe till knäckemackan med Calles kaviar, med en DN i handen, sommarprataren på radion och humlor surrande i luften. Barnen är sommarblonda och fräkniga med plåster på knäna och heter Lova, Tula eller Sigrid. Tjejerna är så där härligt självsäkra, emanciperade och frigjorda (förstås till den gräns att de inte fattar beslut om vad de vill göra med sina egna kroppar) som bara svenska kvinnor kan vara. De kan minsann också åka till Baumarkt. Ja, det är faktiskt världens bästa tjejer. Superduperemanciperade. Killarna är sådär fantastiskt genusanpassat medvetna om sitt ansvar för att tjejerna ska ha det bra. De hämtar barnen på dagis, bakar pepparkakor, har hipsterpappaskägg och kan konsten att lägga en argentinskt köttbit på grillen (fastän det ju egentligen är så himla könsstereotypt att göra det). Allting doftar kanelbullar och sommarlov i vårt svenska paradis.
Vi har inte såna problem som andra länder. Det mest dramatiska som händer här är att villalånen ändras eller att någon ondskefull reklammakare gör en reklam som riskerar att kränka landets fantastiska kvinnor.
Fast, så är det ju förstås inte. Vi har en massa människor som inte passar in i den fina svenska självbilden. Som inte är blonda och vackra genusanpassade drogfria hurtfriska bostadsrättsinnehavare så som vi vill ha dem. Några exempel på dessa människor som lever fel enligt våra rågblonda normer är de romska invandrarna som tigger på gatorna, somalierna som tuggar khat, tjejerna (och killarna) som säljer sex för pengar.
Men istället för att lära oss leva oss med de som inte passar in i det Peralbinska dockhuset måste vi ta bort dem, så som man tar bort en socka från den fina soffan innan lägenhetsvisningen. Allt måste ju vara perfekt, tillrättalagt, designat. Annars riskerar försäljningsvärdet att sjunka. Och vad skall turisterna säga om de ser pundare och horor mitt i den rödmålade stugidyllen? De är som ett irriterande tuggummi på nya dyra sportdojjan. Så sexarbetarna blir vräkta från sina lägenheter, de marijuanarökande studenterna kastas i fängelse, de svarta afrikanerna avvisas från krogen och romerna blir avhysta från de platser där de slagit ned sina bopålar. Barn från missanpassade familjer skall sättas på barnhem, ensamma mammor skall steriliseras och utvecklingsstörda skall lobotomeras (nej, just det sånt gör vi inte längre).
Nu senast har en grupp romer fördrivits från en grusplats i Helenelund där de knappast kan ha stört någon anna än en och annan nitisk tjänsteman eller nationalitetsfixerad medborgare. Detta efter att ha skyfflats från Högdalen till Flemingsberg och vidare till Sollentuna av "välmenande" politiker: "De kan ju inte bo i tältläger, bättre att riva lägren och avhysa invånarna så att de inte behöver bo där.." Ja, det är ju så mycket bättre att vara bostadslös och bo på gatan än att ha tak över huvudet. Då kan man bo i en pappkartong på gatan tills någon ordningssinnad medborgare eller polis kommer och jagar bort en. I stället för att se realistiskt på situationen väljer man att se världen genom idealismens rosafärgade glasögon. Sverige skall vara ett helt och rent folkhem. Allt som inte passar in eller smutsar ner den rena bilden måste städas bort, avhysas eller kastas i fängelse. Och kommunpolitikerna sover gott i sina ljusa visningspreparerade lägenheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar